mkfoto vkfoto

A Művelődési Központ rendezvényein készült fotók

A Városi Könyvtár rendezvényein készült fotók

Könyvek házhoz szállítása

2009. januárjától új szolgáltatást indítunk. Célunk, hogy azokhoz is eljussanak szolgáltatásaink,, akik valamilyen oknál fogva személyesen nem tudják felkeresni a könyvtárat, de igényük lenne az olvasásra, hasznos információkra.

Bővebben...

 

eMagyarország Pont szolgáltatások


Hivatalos ügyeit intézheti sorban állás nélkül, átléphet az Ügyfélkapun - az eTanácsadók segítenek! Hozzáférést biztosítunk az eKözszolgáltatásokhoz. Négy számítógép áll rendelkezésre az e-szolgáltatások igénybevételére.

Szolgáltatások:

  • Ingyenes eTanácsadás
  • Hozzáférés az eKözszolgáltatásokhoz (pl. ügyvfélkapu: anyakönyvi kivonatok ügyintézése, forgalmi engedéllyel kapcsolatos ügyintézés, TAJ-szolgáltatások, foglalkoztatottak bejelentése, lakcímigazolvánnyal kapcsolatos ügyintézés;  álláskeresés Interneten  keresztül, munkanélküli járadék igénylése, adóbevallás, gépjármű felelősség biztosítással kapcsolatos ügyintézés stb.) -  térítési díj ellenében vehető igénybe. A térítési díj megegyezik az Internet- és számítógéphasználat térítési díjával.

A szolgáltatás igénybe vehető a Városi Könyvtár nyitva tartása idejében.

Térítés mentes szolgáltatások

Az alábbi szolgáltatások beiratkozás nélkül is igénybe vehetők:

a könyvtárlátogatás - egyéni és csoportos látogatások,

a könyvtár által kijelölt gyűjteményrészek helyben használata,

az állományfeltáró eszközök használata,

információk a könyvtár és a könyvtári rendszer szolgáltatásairól,

tájékoztatás más könyvtárak állományáról, szolgáltatásairól,

a könyvtári rendezvények látogatása.


Helyben használat

A könyvtár kézikönyvtárának állománya a gyors tájékoztatást és az elmélyült kutatást segíti, ezért ez az állományrész csak kivételes esetekben kölcsönözhető.

A védett (helyismereti anyag) és különleges értékkel bíró dokumentum csak kutatási célra és külön engedéllyel vehetők igénybe. Ezeket kölcsönözni egyáltalán nem lehet.

Kézikönyvek esetén másolatot a szerzői jogok figyelembe vételével helyben készítjük el.

KézikönyvtárKézikönyvtár részlet

 

A folyóiratolvasóban a napilapok, a folyóiratok és a népszerű hetilapok, képes magazinok várják a könyvtárhasználókat. 

Folyóirat olvasó


Csoportos foglalkozások

Rendszeres kapcsolatot tartunk a helyi oktatási intézményekkel, igény estén a tanulócsoportok számára könyvtárhasználati vagy egyéb tematikus foglalkozásokat, rendhagyó irodalomórákat szervezünk.

Szinezési lehetőség kicsiknek

Nava-pont

NAVA - teljes nevén Nemzeti Audiovizuális Archívum - a magyar nemzeti műsorszolgáltatói kötelespéldány archívum, amely az országos földfelszíni terjesztésű televíziók és rádiók magyar gyártású vagy magyar vonatkozású műsorait gyűjti, tárolja, feldolgozza, és az így létrejövő adatbázisban keresési és megtekintési lehetőséget biztosít.

Bővebben...