mkfoto vkfoto

A Művelődési Központ rendezvényein készült fotók

A Városi Könyvtár rendezvényein készült fotók

Kézműves Szakkör 2009 évi munkájának értékelése

A pályázat készítésekor egy teljesen új közösséget terveztem összeállítani a jelentkezők alapján. Ez valóban így sikerült, mivel a gyerekek nem egy összeszokott közösségből jöttek, hanem több osztályból.
Fiúk, lányok vegyesen jelentkeztek, és ennek nagyon örültem. Hiszen a kézműves tevékenység megszerettetése mindkét nem számára fontos. A munkához való hozzáállásuk, lelkesedésük az idő elteltével sem lankadt. Nagyon várták a megszokott időpontot és a szülőktől tudom, igyekeztek a leckéjüket megtanulni, hogy időben ott tudjanak lenni a foglalkozáson. Tehát a tanulásukra is serkentőleg hatott.

Bővebben...

 

A néptánc szakkör 2009 évi munkájának értékelése

2009. augusztus 1. - december 31.
Az ismerkedési foglalkozás után azonnal belekezdtünk a szakmai program sűrűjébe.
Először moldvai csángó néptánchoz szorosan kapcsolódó néprajzi ismeretekkel is találkoztak a gyerekeket. Fotókat és archív finneket mutattunk moldvai táncokról, viseletekről, énekeket hallgattunk. 

Bővebben...

A Derecskei Fotószakkör 2009 évi munkájának értékelése

Helyszín: Derecske Városi Művelődési Központ és Könyvtár szakköri terme
Beszámolt időszak: 2009 január-december
Létszám: 7 fő •

Bővebben...

A Derecskei Sakkszakkör 2009 évi munkájának értékelése

Csoportunk 8 fővel 2009. augusztus 1.-ével alakult, célunk a sakkjáték teljes körű megismerése, a játék szabályainak megismerése, a meglévő és időközben megszerzett sakktudás fejlesztése. Foglalkozásainkat keddi ill. alkalmanként pénteki napokon tartjuk Derecskén a Városi Művelődési Központban. Az első felmérések alapján 3 fő indult teljesen kezdő szintről, a többiek már alapszinten ismerték a sakkjáték lépéseinek szabályait, bár tudásuk hiányos és bizonytalan alapokon állt.

Bővebben...

A Derecskei Színjátszó szakkör 2009 évi munkájának értékelése

2009. augusztus l-jén alakult meg a színjátszó körünk a TÁMOP-os pályázat támogatásával. Jelenleg 28 fős csapattal dolgozok együtt. Külön kihívást jelent, hogy a csoport tagjai hátrányos helyzetű, zömében olyan gyerekek, akik az iskolai farsangon kívül színpadon még nem szerepeltek.

Bővebben...

A Derecskei Szövőműhely 2009 évi munkájának értékelése

Ebben a szakkörben a Bihari Szociális Nonprofit Kft. Derecske, Sas utcai otthon lakói vesznek részt a pályázatban kiírt életkorral.
A résztvevők szellemi, fizikai állapotát az intézmény által kiadott igazolások tartalmazzák. A szakkör szervezésekor legfőbb célunk az volt, hogy a fogyatékkal élő fiatalabb korosztályt vonjuk be az alkotó munkába. Fizikai, szellemi képességeiket szinten tartsuk.

Bővebben...

A Derecskei Grafika szakkör 2009 évi munkájának értékelése

A szakkör tagjai megismerkedtek a legegyszerűbb grafikai eszközökkel, a ceruza, toll, filctoll, tustoll stb…, ezek használatával.
A grafikai jeleket (pont, vonal, folt) tudatosan használják rajzaikban.

Bővebben...

A Derecskei Fazekas szakkör 2009 évi munkájának értékelése

2009. augusztus 07-én megkezdtük az ismerkedést egymással és a fazekassággal. A szakkört a néprajz megismertetésével kezdtem, amelyet nagy érdeklődés fogadott. Az agyag és az abból készült termékek edények bemutatására került sor, megismerkedtek magával az agyaggal.

Bővebben...

Derecskei Szűrrátét szakkör 2009 évi munkájának értékelése

A szakkörben 24 általános iskolai tanuló kitartó munkát végzett. A nagy létszám miatt az időt megosztva 2 csoportban tudtam őket foglalkoztatni. Differenciáltan dolgoztunk, hiszen közülük négy tanuló korábban is járt szűrrátétes szakköre.

Bővebben...