mkfoto vkfoto

A Művelődési Központ rendezvényein készült fotók

A Városi Könyvtár rendezvényein készült fotók

Közösségek

Derecskéért Civil Összefogás Egyesület tagcsoportjai:

  • Árnyékfogó Fotográfiai Alkotócsoport
  • Derecskei Kézműves Kör
  • Hagyományőrző Nyugdíjas Klub
  • Jóbarátok Nyugdíja Klub
  • Kék-Kálló Citerazenekar
  • Körmagyar Táncegyüttes
  • Tilinkó Népdalkör
  • Táltos Színjátszókör

Derecskei Állatbarátok Közhasznú Egyesület
Díszítőművész Kör
Derecskei Polgárőrség Közhasznú Egyesület
Derecskei Sakkiskola Egyesület
Kék-Kálló Menti Népfőiskolai Társaság
Derecskei Szivárvány Hagyományőrző Egyesület
Kikelet Néptánccsoport
Pajtaszínház TDMT Felnőtt Színjátszókör
Honismeret, építészet szakkör középiskolások részére
Lénárt Attila Grafikusművész - https://www.facebook.com/lenartgrafikus

 

Derecskei Nyugdíjas Klub

A Derecskei Nyugdíjas Klub városunk egyik legrégebbi múltú civil szervezete.
1968. októberében 10 fővel alakult, első vezető Suhai Józsefné, Papp Elemér és Balla János voltak.
1969-től 1991-ig Berényi Ervinné, Olgi néni szervezte a klub életét. A 22 éves vezetői tevékenysége mindannyiunk szeretetét és tiszteletét vívta ki Ekkorra már 60-an voltak klubtagok. 1991-től 2005. teléig Kiss Józsefné volt a klubvezető, majd őt Farkas Sándorné Bene Erzsébet váltotta a vezetői poszton.
A jelenlegi létszám már 158 fő!
A Klub tagja a Hajdú-Bihar Megyei Nyugdíjas Szövetségnek, és az országos Budapesti Klubszövetségnek.
A Derecskei nyugdíjas Klub szervezésében már harmadik éve nagy esemény Derecskén a Humorfesztivál. Hasonló jó ötlet volt a Nyugdíjas Gála, melyet meg is valósítottak, átütő sikerrel, ezt is három éve rendezik meg városunkban.
2008-ban első ízben Nyugdíjas Kistérségi Találkozót szerveztek hagyományteremtő jelleggel.
A Nyugdíjas Klub énekkara 1987-ben alakult, először a férfiak élvezték a közös éneklés örömét, később a női tagok is csatlakoztak hozzájuk.
Tavaly jött létre a klubon belül az a tánccsoport, amely – egyetemben az énekesekkel – nóta és tánc fesztiválokon, városnapokon igazolhatta felkészültségét. Énekkaruk derecskei dalcsokrokkal és katonadalokkal,, táncosaik Hajdúsági táncokkal arattak sikereket a megyében, az országban, de külhonban is.
2007-ben alakult a színjátszó csoport. A betlehemes játékokat elevenítették fel, ezzel járták be az országot.
A Klub állandó kapcsolatban áll a testvér-településeink, megyénk és kistérségünk települései nyugdíjas klubjaival, egymás eseményein képviselik Derecske nyugdíjas társadalmát, jó hangulatú klubtalálkozókat szerveznek. Közel 20 magyarországi Nyugdíjas Klubbal ápolnak élő és termékeny kapcsolatokat.
A klubtagok együtt járnak színházba, strandra, közösen ünneplik a névnapokat és születésnapokat, a Karácsonyt, a Húsvétot, a nőnapot, az anyák napját, az idősek napját, de hadd ne soroljam tovább…
A Derecskei Nyugdíjas Klub sok idős derecskei számára az egyetlen lehetőség a kikapcsolódásra és szórakozásra. Számukra nem az életkor, hanem a szív, a lelkesedés, az akarat és a tettrekészség az elsődleges!
Napjainkra már a helyi, a kistérségi és megyei ismertségen túl, országos elismeréseket is kap a Derecskei Nyugdíjas Klub, amely városunk kiemelkedő civil szervezete.

02
03
04
05
10
11
12
13
14
15

Körmagyar tánccsoport

A Körmagyar tánccsoport, 2008 februárjában alakult táncolni vágyó szülők közösségéből. A csoport jelenlegi létszáma 20 fő. A csoporttagok eleinte csak kedtelésből jártak próbákra, majd a csoportból egy nagyszerű baráti közösség kovácsolódott. Ők nemcsak a próbákon viselkednek közösségként, hanem a hétköznapokban is. Első táncuk a Palotás tánc volt amit számos siker és felkérés követett. Ma már a városi rendezvények állandó résztvevői.
kormagyar

Körmagyar tánccsoport

A Körmagyar tánccsoport, 2008 februárjában alakult táncolni vágyó szülők közösségéből. A csoport jelenlegi létszáma 20 fő. A csoporttagok eleinte csak kedtelésből jártak próbákra, majd a csoportból egy nagyszerű baráti közösség kovácsolódott. Ők nemcsak a próbákon viselkednek közösségként, hanem a hétköznapokban is. Első táncuk a Palotás tánc volt amit számos siker és felkérés követett. Ma már a városi rendezvények állandó résztvevői.

Nyugdíjas klub tánccsoportja

40 év alatt a klubban nem volt tánccsoport. 2008-ban nagy lépésre szánták el magukat. A nőnapra, 14 asszony lelkes összefogásával megalakították az első nyugdíjas tánccsoportot.
A tánccsoport megszervezője: Csekő Sándorné Nyilvános szereplésük hazai körökben nagy elismerést váltott ki. Derecskén kívül már szerepeltek a szabolcsi meggyfesztiválon, a debreceni Kossuth téren, a Hajdú-Bihar megyei táncfesztiválon, az Ki-Mit-Tud-on. Első díjat, arany érmet nyertek. Szerepeltek Szlovákiában is.

07
08

Kék Kálló citera zenekar

A  Derecske Városi Művelődési Központ Kék Kálló citera zenekara két éves fennállása alatt a városi és a térségi kulturális rendezvényeken fellépéseivel közkedveltté vált. 2008-ban VII. Vass Lajos országos népzenei verseny középdöntőjén való közreműködésüket a szakmai zsűri „Kiváló” fokozatúnak ítélt meg. A püspökladányi Nemzetközi Betyárdal versenyen „Ezüst” fokozatot értek el.
Az együttes művészeti vezetője Csik István.

Citerasok

Nyugdíjas énekkar

A Nyugdíjas Klubnak megalakulása óta van énekkara. 40 év alatt sok sikert, elismerést és díjat tudhatnak magukénak. 2008-ban a II. Nemzetközi Betyár Dalfesztiválon bronzminősítést kaptak. Szerepeltek fesztiválokon, a városi és egyházi rendezvényeken, kórustalálkozókon. Ebben az évben az Országos Klubszövetség által rendezett Ki-Mit-Tud döntőjében második helyezést értek el. Az énekkari tagok közül sokan szólóénekesként is szerepelnek. Jelenleg a dalkörnek nincs vezetője és szakmai irányítója.  A csoportvezetők Békési Lajosné és Soós Józsefné.

01
09